Wil jij je huis nog beter maken dan het nu al is? Dan is het een goed idee om eens te kijken bij Solundo naar alle verschillende serres, overkappingen en de bijbehorende glazen schuifdeuren. Je kunt door het plaatsen van een serre een schitterende extra ruimte aan je huis maken. Een ruimte die je voor veel zaken kunt gebruiken. Sluit de serre af met een glazen terras schuifdeur en je kunt er het hele jaar door van genieten. Een serre is een toevoeging aan je huis die de investering meer dan waard is!

Hoe kom je aan zo’n mooie serre?

Voor zo’n mooie serre hoef je echt de deur niet uit. Nou ja, voor het bestellen van de serre niet. Dat doe je gewoon online. Je zult wel even naar buiten moeten om goed te meten hoeveel ruimte je hebt en hoe groot de serre moet gaan worden. Twijfel je tussen de verschillende serres en weet je niet precies welke terras schuifdeur je wilt? Dan is het ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan de showroom van Solundo in Nunspeet. Daar staan vakkundige medewerkers voor je klaar om je te adviseren over de verschillende mogelijkheden en materialen. Het is ook fijn om “jouw” serre alvast te zien voor je deze aanschaft.

Zet ‘m zelf neer

Ben je een beetje handig? Dan kun je deze serre gewoon zelf plaatsen. Je kunt daarbij wel wat extra handjes gebruiken, er is vast een vriend of buurman die je wil helpen. Je krijgt de serre geleverd als bouwpakket en door de handige handleiding kun je ‘m zelf gemakkelijk plaatsen. De tip is wel: volg de handleiding stap voor stap. Ga niet zelf een “shortcut” bedenken. De handleiding van Solundo is zó compleet dat er echt geen shortcut nodig is!

Bereid je goed voor

Heb je de serre besteld? Dan kan het voorwerk in de tuin beginnen. Zorg dat de ondergrond vrij is van rommel en graaf het bovenste laagje van de grond af. Je hebt dan een vrij werkvlak. Ook paaltjes neerzetten zodat je precies weet waar de serre zal komen is een goed idee. Check je gereedschappen zorg dat deze goed opgeladen zijn. Wil je in de serre terrastegels neerleggen? Bestel deze dan ook alvast. Dan kun je, als de serre staat, direct door.

Denk ook na over de inrichting

Wil je de serre gaan gebruiken als extra eetkamer, als tuinkamer of als werkkamer? Het kan allemaal! Het inrichten van de serre kan nog wel eens lastiger zijn dan je vooraf had bedacht. Denk daar dus goed over na. De glazen muren en deuren zorgen ervoor dat meubelstukken van alle kanten te zien zijn. Ze moeten dus rondom mooi zijn! Een fijn kleed op de vloer is altijd een goed idee. Dit kleed houdt de warmte binnen en de koude buiten. En wat denk je van een heater of een andere verwarming? Zeker wanneer je de serre ook in de winter veelvuldig wilt gaan gebruiken is het wel zo fijn als het er lekker warm is.

 

Hoe heb jij je serre ingericht?