Je buitenterras en tuin wordt gezien als verlengstuk van je woning, en we brengen er steeds meer tijd door. Een fijne buitenruimte met comfortabele zitgedeeltes en sfeervolle aankleding en verlichting maakt je tuin compleet. Ben je op zoek naar tuin inspiratie voor het inrichten van jouw achtertuin of wil je de tuin een upgrade geven? Lees dan verder. Bekijk al onze tips en ideeën.

Van een loungehoek tot eethoek

Als je de ruimte hebt dan wil je verschillende zitgedeeltes creëren in je tuin. Zitgedeeltes met verschillende functionaliteiten. Maak een loungehoek waar je kunt relaxen en kunt genieten van een kop koffie en een goed boek. Nog meer ruimte beschikbaar in je tuin? Plaats dan in een andere hoek een aantal ligbedden. Op het terras direct verbonden aan je woning wil je wellicht een buiten eettafel plaatsen met tuinstoelen zodat je buiten kunt lunchen en dineren. Tip: plaats niet enkel tuinstoelen aan je eettafel, maar ook een bank. Zo krijgt je eethoek in de tuin een speelse uitstraling. 

Een tuin overkapping

Steeds meer mensen kiezen voor een overkapping direct aan huis of losse overkapping aan de andere kant van het perceel. Met een overkapping verleng je letterlijk je woonruimte en kun je ook van het buitenleven genieten als er wat druppels naar beneden vallen. Voor het inrichten van je overkapping direct aan huis kun je de interieurstijl doortrekken. Voeg leuke details en accessoires toe zoals sierkussens, kaarsen en een buiten vloerkleed. Voor optimale comfort plaats je ook een terrasverwarmer. Zo kun je echt ieder seizoen genieten van je tuin. 

Een schaduwdoek

Een zonnedoek of schaduwdoek is een minder permanente constructie. Overdag zorgt het voor beschutting tegen de felle zon en ‘s avonds zorgt het voor sfeer in combinatie met gezellige tuinverlichting. Zo is jouw zomeravond compleet. Wil je juist in de zon zitten, dan is een schaduwdoek ook heel eenvoudig te demonteren. 

Tuin bestrating en groen

Planten kunnen natuurlijk niet ontbreken in je tuin. Combineer groene planten en bloemen voor een sfeervolle uitstraling. In je tuinontwerp kun je ook grote ingebouwde plantenbakken meenemen. Tip: maak een moestuin, een leuke toevoeging in je tuin. Wil je een flexibelere oplossing? Kies dan voor losse plantenbakken die je kunt verplaatsen wanneer je maar wilt. Maak de tuin compleet met mooie tuintegels. Heb je meerdere zitgedeeltes? Verbindt deze dan door een tuinpad te maken van Flagstones. Dit zijn tegels gemaakt van natuursteen met verschillend