Je kunt allerlei zaken ondernemen om jouw huis tot een nog fijner thuis te maken. Zo kun je ervoor kiezen om alles, van dak tot onder de vloer, te (laten) isoleren, je kunt je tuin opnieuw inrichten of je kunt ervoor kiezen om eens nieuwe meubels aan te schaffen. Toch denken veel mensen bij het verbeteren van een woning vooral aan een flinke verbouwing. En dan staat de verbouwing van de badkamer met stip op één.

Welke keuzes maak je?

Een belangrijke beslissing die gemaakt moet worden bij het verbouwen van de badkamer is de keuze tussen een douchecabine of inloopdouche. Beide opties hebben hun eigen voordelen en nadelen, dus het is belangrijk om deze te overwegen voordat je een beslissing maakt.

Douchecabines

Douchecabines zijn compact en nemen weinig ruimte in beslag, wat een groot voordeel is in kleine badkamers. Daarbij zijn ze redelijk gemakkelijk te zelf installeren. Een ander voordeel van douchecabines is dat ze meestal een goedkoper alternatief zijn dan inloopdouches. Er zijn ook verschillende soorten douchecabines verkrijgbaar, waaronder kwartronde, rechthoekige en hoekcabines. Je kunt tegenwoordig ook kiezen uit verschillende kleuren. Wil jij een zwarte douchecabine? Dat kan!

Een nadeel van douchecabines is dat ze niet zo veel bewegingsruimte bieden als inloopdouches. Bovendien zijn ze niet altijd eenvoudig te reinigen, omdat er veel hoekjes en kieren zijn waar vuil en schimmel kunnen ophopen.

Inloopdouches

Inloopdouches hebben een moderne uitstraling en geven een gevoel van luxe in je badkamer. Ze bieden veel bewegingsruimte en zijn eenvoudig te reinigen, omdat er geen hoekjes of kieren zijn waar vuil en schimmel zich kunnen verzamelen. Inloopdouches zijn ook een goede optie als je slecht ter been bent of een rolstoel gebruikt, omdat ze een instapvrije toegang bieden.

Inloopdouches zijn meestal duurder dan douchecabines en nemen meer ruimte in beslag. Bovendien zijn ze moeilijker te installeren en vereisen ze specifieke installatie- en afvoermethoden.

Heb je de ruimte? Kies dan fijn voor een inloopdouche. Wil je, behalve een douche ook nog een ligbad in je badkamer? Dan kan het, qua ruimte, een beter plan zijn om een douchecabine aan te schaffen. Wat je ook doet: dat douchegordijn heeft echt zijn langste tijd wel gehad.

Heb je alles bedacht?

En heb je alles op een rijtje? Wandtegels, vloertegels, kleur van de radiator, wastafel, toilet, bad, douche en zelfs alle accessoires? Dan vergeet je toch nog iets: het badkamermeubel. Je kunt eigenlijk niet zonder, het is een belangrijk onderdeel van een badkamer en kan de ruimte op een praktische en stijlvolle manier opvullen. Een kleiner kastje onder de wastafel en een staande of hangende kast zijn twee populaire opties die aan verschillende eisen kunnen voldoen.

Een kastje onder de wastafel is een handige manier om extra opslagruimte te creëren in een kleine badkamer. Dit meubelstuk past precies onder de wastafel en biedt ruimte voor toiletartikelen, handdoeken en andere badkamerbenodigdheden. Een kastje onder de wastafel is beschikbaar in verschillende maten en stijlen, zodat het past bij de individuele smaak en de stijl van de badkamer.

Een staande of hangende kast is een andere populaire optie voor het opvullen van de badkamerruimte. Dit meubelstuk is verplaatsbaar en kan op een gewenste plek in de badkamer worden geplaatst. Een staande of hangende kast biedt niet alleen extra opslagruimte, maar kan zelfs als scheidingswand worden gebruikt om de badkamer op te delen in verschillende zones. Ook deze kasten zijn beschikbaar in verschillende stijlen en materialen. Kies je voor beide kasten? Zorg er dan voor dat ze mooi bij elkaar passen. Dat geeft rust en ruimte in de badkamer!