Het is dus niet zo vreemd dat mensen, zodra ze een ander huis betrekken, eerst eens kijken naar hoe het er buiten uitziet. Vaak is de schutting het eerste dat buitenshuis wordt aangepakt. Met een schutting zorg je immers voor een besloten gevoel en tegelijk een gevoel van vrijheid in je eigen tuin. Je hoeft je geen zorgen te maken over inkijk en je kunt de schutting niet alleen als muur gebruiken, je kunt deze ook laten begroeien met mooie, bloeiende planten en zo je tuin optisch groter maken. Maar hoe kom je nu aan een echt mooie schutting?

Laat de schutting plaatsen door experts

Natuurlijk, jij bent hartstikke handig. Maar het plaatsen van een schutting kun je toch beter overlaten aan de experts van Gigaschutting.nl. Je vindt op de site van Giga Schutting heel veel informatie, maar ook heel veel opties. Je kunt hier kiezen uit verschillende soorten hout, al dan niet in combinatie met beton. Natuurlijk wordt alleen gebruik gemaakt van materialen van de beste kwaliteit. Ook het (RVS) hang- en sluitwerk voor de poort wordt voor je geregeld. Een schutting inclusief plaatsen kost minder dan je denkt. En, ook niet onbelangrijk, het is een investering voor de langere termijn. Van een goed geplaatste schutting heb je heel veel jaren plezier.

Toch zelf aan de gang?

Wil je de schutting toch zelf plaatsen? Dan is dat natuurlijk ook een mogelijkheid. Maar het is dan wel belangrijk om de bouw van je schutting goed te plannen en de juiste volgorde aan te houden. Om te beginnen moet je precies meten hoeveel meter schutting je nodig hebt en hoeveel palen je nodig hebt om de schutting goed te kunnen plaatsen. Heb je alles gemeten en nog een keer nagemeten? Dan is het tijd om je bestelling te plaatsen. Dit kan gewoon online. Wil je zeker weten dat je geen fouten hebt gemaakt bij het meten? Dan kun je ook gebruikmaken van de inmeetservice.

Begin bij het plaatsen van de palen. Gebruik een grondboor om een goed diep gat te kunnen maken. Vul dit gat (deels) met beton en zet de paal erin. Zorg dat de paal niet alleen kaarsrecht staat, maar ook waterpas. Alleen zo kun je de schutting spat-strak plaatsen.

Staan alle palen en is het beton voldoende uitgehard? Dan is het tijd om de schuttingdelen of de losse planken te monteren. Gebruik altijd RVS schroeven en hang- en sluitwerk. Je voorkomt dan dat roest je mooie, nieuwe schutting aantast.

Wil je de schutting een kleurtje geven?

Wil je je schutting een mooie kleur geven, bijvoorbeeld een kleur die goed past bij het houtwerk van je huis? Dan is dat zeker mogelijk! Voor het behoud van het hout hoef je het niet te doen, dat is van goede kwaliteit en dat zal, zeker als het boven de grond wordt geplaatst, vele jaren mooi blijven. Ga je je schutting tóch schilderen? Dan is het wel belangrijk dat je goede verf gebruikt. Ook is het schilderen van een schutting nog best een klus die je, ook nog eens, iedere paar jaar moet herhalen. Verf kan, onder invloed van de weersomstandigheden, gaan bladderen of vervagen.