Wanneer het platte dak van je schuur, bijkeuken of garage toe is aan vervanging, heb je flink wat keuzes te maken. Je moet allereerst bedenken hoe je het aan wilt pakken. Ga je zelf aan de gang of laat je liever iemand het dak op gaan? Welk materiaal wil je gebruiken (bitumen, metalen platen of PVC platen, zelfs zink of toch EPDM)? Kies je voor gemak én kwaliteit? Dan ga je natuurlijk voor EPDM. Deze vorm van dakbedekking is zeer duurzaam en zal ervoor zorgen dat je dak, nog voor de winter, weer helemaal waterdicht is.

Pak het direct goed aan

Je kunt bij het opnieuw bekleden van een dak met, bijvoorbeeld, EPDM niet zomaar een beetje rommelen. Je wilt dat je dak weer waterdicht wordt en dat je er weer op kunt vertrouwen dat dat de komende jaren niet weer het dak op moet. Kies voor EPDM op maat en laat het materiaal al in de fabriek op maat snijden. Je weet dan zeker dat het EPDM precies past en dat je niets overhoudt of tekort komt. Bestel online direct alles wat je nodig hebt, denk dan aan speciale lijmen en natuurlijk een mooie daktrim voor de afwerking.

Voer de oude dakbedekking goed af

Is je huidige dak nog gemaakt van bitumen? Dan kun je dat niet zomaar even in iedere container proppen. Je hebt dan een speciale afvalcontainer voor bitumen, dakleer en teer nodig. Is je oude dak van andere materialen gemaakt? Ook dan is het verstandig om een container te huren voor de afvoer. Er komt altijd meer van zo’n dak dan je zou denken. Door een container te huren om het dakafval af te voeren maak je het jezelf een stuk gemakkelijker. Je werkt dan ook nog mee aan een betere wereld door het afval op de juiste manier te scheiden.

En wat denk je van isolatie?

Is je dak (nog) niet geïsoleerd? Dan is het het overwegen waard om dat alsnog te gaan doen. Je moet immers toch de dakbedekking vervangen, dan kun je het maar beter écht goed aanpakken. Op de site vind je ook hier alle materialen voor. Kom je er niet helemaal uit? Dan kun je via de chat je vragen stellen, maar je kunt ook de Kennisbank raadplegen. Daar vind je handige filmpjes over hoe je het best EPDM dakbedekking kunt leggen. Dan moet het zeker lukken!

Bron afbeelding: RedfoxEPDM.nl