Ga je een badkamer uitzoeken voor je nieuwe woning of je huidige badkamer verbouwen? Dan ben je natuurlijk op zoek naar inspiratie. Voor welke stijl ga je? Ga je mee met de trends of kies je voor een tijdloos design? Het begint allemaal met de keuze voor de badkamerstijl. Vervolgens ga je aan de slag met een (digitaal) moodboard en het bezoeken van verschillende showrooms. Laat je overigens niet beperken door één stijl: je kunt heel goed meerdere stijlen combineren om zodoende jouw droom badkamer te creëren.

Het creëren van een warme sfeer 

Wil je warmte toevoegen aan je badkamer, combineer dan natuurlijke materialen zoals hout met donkere kleuren en bijvoorbeeld gouden details. Zo creëer je een warme, chique uitstraling in je badkamer. Gebruik bovendien verschillende tinten in het kleurpalet voor extra diepgang en voeg groene planten toe. Het resultaat is een warme, uitnodigende sfeer. Plaats je planten in je badkamer let er dan wel op dat die plant tegen vocht kan. 

Een Hotel Chique stijl

Wellicht heb je er al van gehoord: de Hotel Chique interieurstijl. Het is een trend die momenteel erg populair is, maar heeft ook een tijdloze uitstraling. Zoals de naam zegt is de stijl geïnspireerd door luxe viersterrenhotels. De stijl bestaat uit intense en warme kleuren, luxe materialen zoals marmer én luxe functionaliteiten. Denk hierbij aan een stoomdouche en grote spiegel met ingebouwde verlichting. Voor degene met een kleiner budget: er zijn tegenwoordig hele goede alternatieven wat betreft marmer. Zo zijn er goedkopere tegels beschikbaar met marmerlook. 

Een luxe uitstraling met marmer

Denken wij aan marmer, dan denken wij aan luxe. Een prachtig materiaal data iedere badkamer een luxe en chique uitstraling geeft. Marmer kun je in alle mogelijke badkamerstijlen verwerken, van een moderne badkamer, tot aan een landelijke badkamer of klassieke badkamer. Marmer is namelijk beschikbaar in vele verschillende kleuren en patronen. Al met al een heel veelzijdig product. Voor degenen met een hoger budget: laat je inspireren en informeren door een echte specialist op het gebied van natuursteen.  

Een unieke badkamerstijl 

Ben je op zoek naar een nieuwere stijl die net wat anders is dan de andere stijlen? Dan is een Balinese stijl of bijvoorbeeld een industriële stijl wellicht iets voor jou. Een industriële stijl kenmerkt zich door moderne producten zoals een gietvloer en zwart metaal. Door dit te combineren met groene planten creëer je je eigen ‘urban jungle’. De Balinese stijl combineert natuurlijke kleuren met natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Kies er bijvoorbeeld voor om een wand in je badkamer te bekleden met natuursteen, voeg groene planten toe en bohemien accessoires. Een heel bijzonder effect. 

Toilet inspiratie

Het toilet is een ruimte op zich. Het is een kleine ruimte, maar je brengt er stiekem veel tijd door. Je kunt ervoor kiezen om de stijl van je badkamer door te trekken naar je toilet óf een nieuwe stijl verwerken om zodoende een sfeervolle ruimte te creëren. Kies voor leuke tegels met een patroon en denk goed na over het kleurgebruik. Wil je dat jouw toilet warmte uitstraalt? Ga dan voor mooie decoratie en sfeervolle verlichting. Nog meer toilet inspiratie? Denk aan het plaatsen van een ronde spiegel voor een speelse uitstraling en strakke variant voor een moderne uitstraling.