Ben je op zoek naar een manier om een ruw randje aan je interieur toe te voegen? Dan kun je industriële meubels overwegen. Deze populaire ontwerpstijl haalt zijn inspiratie uit antieke fabrieken en industriële gebouwen, wat resulteert in een uitstraling die zowel uniek als tijdloos is.

Als je erover denkt om industriële details in je huis te verwerken, lees dan verder voor wat tips en ideeën.

Metaal in de basis

Een van de meest karakteristieke kenmerken van industriële vormgeving is het gebruik van blootliggende metalen en materialen. Om deze look in je eigen huis te krijgen, kun je kiezen voor metalen verlichtingsarmaturen of loodgietersbuizen als plankendragers. Je kunt ook veel vintage-geïnspireerde stukken vinden van metalen als ijzer en staal. Zorg er wel voor dat je deze meer industriële elementen in evenwicht brengt met zachtere meubels, zoals pluche tapijten en gezellige kleedjes, zodat je ruimte niet te koud of te grimmig aanvoelt.

Gemengde materialen

Een ander belangrijk element van de industriële stijl is het gebruik van gemengde materialen. In een antieke fabriek vind je misschien houten vloeren in combinatie met metalen machines of stenen muren in combinatie met koperen pijpen. Om deze look thuis na te bootsen kun je proberen twee onwaarschijnlijke materialen te combineren in je inrichting. Je kunt bijvoorbeeld een metalen nachtkastje gebruiken als nachtkastje of een houten kist als salontafel. Door verschillende materialen te mixen en te matchen kun je een werkelijk unieke ruimte creëren die je persoonlijke stijl weerspiegelt.

Hou het rustig met de juiste meubelen

Als je een industrieel tintje aan je interieur wilt geven, moet je uiteraard de juiste meubels kiezen. Een industrieel dressoir van Houtmijn bijvoorbeeld kan de perfecte oplossing zijn om een industriële look in je slaapkamer te bewerkstelligen. Met strakke lijnen en eenvoudige ontwerp geeft een dergelijk dressoir je kamer een strakke, verfijnde uitstraling. En omdat hij gemaakt is van industriële materialen, kun je er zeker van zijn dat hij bestand is tegen de slijtage van alledag. Dus als je op zoek bent naar de perfecte manier om een industrieel tintje aan je huis te geven, zorg dan voor de juiste meubelen op de juiste plek in huis.

Kleine accenten

De industriële look draait om het vieren van de schoonheid van ruwe materialen en functioneel design. Maar dat betekent niet dat je op de details kunt beknibbelen! Kleinere accenten, zoals het beslag op kasten en deuren, kunnen het verschil maken in een industrieel geïnspireerde ruimte. Zoek stukken met een antieke afwerking of interessante textuur om de industriële sfeer echt naar voren te brengen. En als het om verlichting gaat, ga dan voor armaturen met onbedekte lampen voor een authentieke vintage uitstraling. Met een beetje aandacht voor detail kun je een industriële oase creëren die zowel stijlvol als gastvrij is.

Overweeg om een paar dekens in ruwe stoffen zoals wol of katoenen chambray toe te voegen. Je kunt ook kussens toevoegen van natuurlijke materialen zoals linnen of jute. Het toevoegen van deze eenvoudige elementen zal de hardheid van de industriële details verzachten en je ruimte uitnodigender doen aanvoelen.

Een andere manier om textuur toe te voegen is via wandbekleding. Blootliggende baksteen kan mooi zijn, maar ook een beetje koud en steriel. Om de boel op te warmen kun je wat wandkleden of vintage posters ophangen aan je bakstenen muren. Zo voeg je kleur en textuur toe aan je ruimte en voelt deze knusser aan.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een manier om je huisinrichting wat extra’s te geven, dan is de industriële stijl wellicht iets voor jou. Met de mix van metalen, gemengde materialen en vintage details maakt deze ontwerpstijl zeker een statement in elke ruimte. Gebruik deze tips om vandaag nog industriële accenten in je huis te verwerken!

Bedankt voor het lezen!